Honden- of luxeleven in Knokke-Heist?

Strandregels voor honden

Is uw hond ook zo’n strandliefhebber? In Knokke-Heist zijn viervoeters het hele jaar door welkom! Uw hond mag zich zelfs ten volle uitleven, want leibanden zijn op onze stranden niet verplicht. Natuurlijk moet u de hond wel in bedwang houden en mag de openbare orde niet verstoord worden. Niet elke strandganger is immers een even grote hondenfan 😉.

Tijdens de zomermaanden zijn er wel een aantal extra regels:

  • Vanaf 15 maart t.e.m. 15 oktober zijn honden verboden op het strand tussen 10 en 20 uur. Een gezellige avondwandeling kan dus wel!
  • Overdag met de hond pootjebaden? Het strandgedeelte in ‘Het Zoute’ dat ten oosten van Surfers Paradise ligt, is altijd vrij toegankelijk voor viervoeters.

 

Op de zeedijk, in parken en in de bebouwde kom moeten honden altijd aan de leiband. Let goed op de bordjes om te weten of u er al dan niet met de hond mag wandelen. Hou ook steeds zakjes bij de hand en ruim hondenpoep meteen op. U houdt zo de straten netjes en vermijdt geldboetes.

Verfrissende strandtips

Het strand is een hondenparadijs! Ze kunnen er heerlijk rennen, putten graven met de kinderen of zwemmen met hun baasje. Een verfrissende duik kan leuk zijn, maar laat uw hond nooit van het zeewater drinken. Het bevat te veel zout en is dus niet goed voor uw dier. Zorg steeds voor vers drinkwater en een schaduwplekje (d.m.v. een tent of parasol) om samen te genieten van een dagje strand!

Minder warme dagen? Die vragen om lange wandelingen. Het ononderbroken 10 kilometer-lange strand van Knokke-Heist biedt alvast een zee aan mogelijkheden.

We wensen jullie alle plezier!