5 tips voor dé tofste cabine van de blok

Strandcabine huren of kopen

Een strandcabine is een klein vakantiehuisje op het strand. Locals mengen zich met toeristen, kinderen spelen tot de zon ondergaat en de warme gezelligheid is de hele zomer voelbaar. Logisch dat strandcabines populair zijn in Knokke-Heist! Ze zijn opgedeeld in verschillende zones en blokken. Elk blok krijgt een nummer en heeft ook z’n eigen tarief. Pleine vue sur mer kent natuurlijk z’n prijs 😉.

Wie een strandcabine koopt, moet bij de gemeente Knokke-Heist een standplaats aanvragen. Die vergunning is noodzakelijk om een cabine te mogen opzetten. Om een strandcabine te huren moet u meestal bij een stranduitbater zijn. Was u er dit jaar net te laat bij? Ga in het najaar al langs bij uw favoriete strandbar voor volgend seizoen!

5 tips voor de tofste strandcabine

Mist uw cabine wat fun en gezelligheid? Team Fevery to the rescue! Wij delen graag de beste tips uit onze levenslange strandervaring.

 1. Vanbuiten moeten ze allemaal wit zijn, maar wie zegt dat een cabine binnenin geen kleurtje kan krijgen? Schilder ze bijvoorbeeld in een zomerse pasteltint.

 

 1. Hou een cabinedagboekje bij! Schrijf er bij elk bezoek de datum, de naam van de gasten, het weer, de watertemperatuur én een leuke boodschap in. Een prachtig souvenir aan het eind van de zomer!

 

 1. Geef de cabine een originele naam! ‘Ons geluk’ of ‘Jefke’? Aan u de keuze. Bovendien ook handig wanneer vrienden op bezoek komen en ‘de 4e van rechts op de 3e rij’ toch niet zo’n duidelijke instructie blijkt te zijn.

 

 1. Eentje voor de kids: maak strandbloemen! Ze zijn een traditie in Knokke-Heist én ze fleuren het strand meteen op. Hierleest u hoe u pareltjes uit crêpepapier tovert!

 

 1. Niet grillen, wel chillen. Barbecueën op het strand is niet toegelaten, ijsjes eten en aperitieven met hapjes gelukkig wel!

Musthaves voor de cabine

Gezellige inrichting en toffe activiteiten? Check! Maar er zijn ook enkele praktische musthaves die absoluut niet mogen ontbreken. Vink onze checklist af & you’re good to go!

 • Rekjes om kledij en schoenen hoog, droog én zandvrij op te bergen.
 • Een waslijn om de handdoeken te laten drogen na een zwempartij.
 • Stoelen, een tafel, parasol en strandzeil.
 • Een houten hamer om dat zeil stevig te kunnen opzetten.
 • Een borstel om de vloer netjes te houden.
 • Schopjes en speelgoed, zoals een Fevery-strandemmertje 😉.